Υπηρεσίες SEO, Digital Marketing & Social Media 

Facebook Twitter Gplus Pinterest E-mail RSS
formats

Προώθηση Ιστοσελίδων | Σημαντικές τεχνικές για το 2014

Η προώθηση ιστοσελίδων για την άνοδο τους στη Google και τις άλλες μηχανές αναζήτησης είναι μια δύσκολη και υποτιμημένη διαδικασία. Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν στο SEO. Πολλά που υπόσχονται αρκετοί επιτήδειοι του χώρου είναι μαθηματικά βέβαιο ότι οδηγούν κάποια στιγμή σε τιμωρία γιατί χρησιμοποιούν Black Hat τεχνικές.

Η Google ανακοίνωσε τις τελευταίες εβδομάδες ότι θεωρεί σε πολλές περιπτώσεις την τεχνική του guest blogging ως spam. Επίσης όπως όλοι ξέρουμε εδώ και καιρό η μαζική χρησιμοποίηση μίας μεμονωμένης τεχνικής όπως directories submission ή PR submission θεωρείται spam. Παρ’ όλα αυτά η Google συνεχίζει και μετράει τα backlink που έχει η κάθε σελίδα. Δηλαδή πόσα είναι τα links από άλλες σελίδες τα οποία δείχνουν η ιστοσελίδα μας. Η αντίφαση και το ερώτημα που προκύπτει είναι προφανές. Αφού αρκετές τεχνικές link building είναι spam, πώς μπορεί ο καθένας μας να επιτύχει σωστή προώθηση της ιστοσελίδας του και να αποκτήσει περισσότερα link από μία ήδη υπάρχουσα χωρίς τον κίνδυνο να θεωρηθεί spam?

Όσον αφορά τις τεχνικές link building (έχουμε αναφέρει τις καλύτερες σε προηγούμενα άρθρα μας) μετά και τις τελευταίες ανακοινώσεις από την Google θα ήθελα να τονίσω μία ακόμα ιδιαίτερα σημαντική παράμετρο. Αυτή είναι η περιοδικότητα, δηλαδή ο ρυθμός με τον οποίο κερδίζουμε link. Εάν κερδίζουμε για παράδειγμα κάθε εβδομάδα ένα συγκεκριμένο αριθμό backlinks και ταυτόχρονα ποικίλουν (συνδυασμός directories, PR, guest blogging, εσωτερικά links) τότε έχουμε μεγάλες πιθανότητες να επιτύχουμε τον στόχο μας.

προώθηση_ιστοσελίδων

Τεχνικές για την Προώθηση Ιστοσελίδων

Εκτός από το link building υπάρχουν αρκετές ακόμη τεχνικές οι οποίες είναι σημαντικές και απαραίτητες για να προωθήσουμε σωστά την ιστοσελίδα μας.

1) Content Marketing / Δημιουργία Περιεχομένου :

Έχουμε περάσει στην εποχή που κάθε ιστοσελίδα χρειάζεται και blog. Πλέον εάν μία ιστοσελίδα δεν έχει blog είναι πάρα πολύ δύσκολο να προωθηθεί σωστά. Ένα blog μας δίνει την δυνατότητα να δημιουργήσουμε internal links, να προσθέτουμε συνεχώς καινούργιες landing pages, να δημιουργήσουμε μία κοινότητα και να είμαστε σε επαφή με τους followers μας προωθώντας ενδιαφέρον περιεχόμενο. Φυσικά το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι εάν προσφέρουμε χρήσιμες και ενδιαφέρουσες πληροφορίες υπάρχει η πιθανότητα άλλοι bloggers να συνδεθούν με το site μας προβάλλοντας το σαν μία αξιόπιστη και καλή πηγή πληροφοριών (έτσι μπορούμε να κερδίσουμε ένα πολύτιμο backlink προς την ιστοσελίδα μας).

2) On-page SEO / Βελτιστοποίηση κώδικα :

Ίσως η πιο υποτιμημένη από όλες τις τεχνικές ή αλλιώς αυτή που οι περισσότεροι από εμάς θεωρούμε δεδομένη. Όμως το On-page optimization έχει πάρα πολλές δυνατότητες. Αρχικά θα πρέπει να βελτιστοποιήσουμε τα βασικά μας στοιχεία:

-Τις επικεφαλίδες μας (h1, h2, h3 ..)

– Κείμενο πάνω από 300 λέξεις

– Source Code με σωστές λέξεις κλειδιά (αφού πρώτα έχουμε κάνει σωστή έρευνα για λέξεις κλειδιά), meta description, meta titles κτλ.

– Κατάλληλα alt tags στις εικόνες

– Σωστά Rich Snippet

– Δημιουργία και υποβολή sitemap.xml και sitemap.html

– Δημιουργία αρχείου robots.txt

Στη συνέχεια αφού περάσει κάποιο διάστημα θα πρέπει να μελετήσουμε ξανά τις λέξεις κλειδιά για τις οποίες το site μας εμφανίζεται στη Google (long tail keywords) και να βελτιστοποιήσουμε το source code του site μας προσθέτοντας αυτές τις λέξεις. Μεγάλη προσοχή να μην χάσουμε rankings για σημαντικές λέξεις για τις οποίες η ιστοσελίδα μας ήδη εμφανίζεται ψηλά στη Google.

3) Social Media Marketing (σε συνδυασμό με το blog μας) :

Τα social media μας δίνουν τεράστιες δυνατότητες στην εποχή μας όπως έχουμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο μας. Σε συνδυασμό με το blog μας μπορούμε να χτίσουμε μία κοινότητα followers οι οποίοι επισκέπτονται τακτικά το site μας. Έτσι αυξάνουμε τους returning visitors στο site μας. Επίσης εάν το περιεχόμενο μας είναι καλό τότε σταδιακά οι followers του site μας αυξάνονται κάνοντας like, share, κτλ. Ακόμη μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλους τρόπους προώθησης της ιστοσελίδα μας στα κοινωνικά δίκτυα όπως communities στο Google Plus ή Twilerts για το Twitter.

Μην ξεχνάμε ότι όλες οι σελίδες της ιστοσελίδας μας και του blog θα πρέπει να έχουν social buttons έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα στους επισκέπτες μας να μοιράζονται τα άρθρα σε κοινωνικά δίκτυα.

4) Βελτιστοποίηση για κινητές συσκευές :

Όλες οι έρευνες δείχνουν ότι οι αναζητήσεις από Mobile Devices θα ξεπεράσουν τις αναζητήσεις από Desktop και ήδη οδεύουμε προς τα εκεί στα τέλη του 2014. Είναι πολύ σημαντικό το website μας να παρουσιάζετε σωστά σε mobile devices. Πρέπει να προσέξουμε οι εικόνες να εμφανίζονται σωστά, η ιστοσελίδα μας να είναι σίγουρα indexed από το Google Mobile, να έχουμε σωστά robots.txt για mobile devices και επίσης σωστά meta tags.

5) Google Plus – Google Places:

Αυτές οι πλατφόρμες είναι ένα ξεχωριστό και πολύ σημαντικό κεφάλαιο για την σωστή προώθηση της ιστοσελίδα μας. Χρησιμοποιώντας αυτές τις πλατφόρμες μπορούμε να δώσουμε Google Authorship στην ιστοσελίδα μας και επίσης να την βελτιστοποιήσουμε για συγκεκριμένο target group που μας ενδιαφέρει.

προώθηση_ιστοσελίδων_google_yahoo_bing

Εάν ακολουθηθούν σωστά αυτές οι βασικές τεχνικές τότε η κίνηση στην ιστοσελίδα σας αλλά και οι θέσεις που καταλαμβάνει στην Google μπορούν να αυξηθούν κατακόρυφα. Η διαδικασία της σωστής προώθησης της ιστοσελίδας μας είναι χρονοβόρα και χρειάζεται μεγάλη υπομονή και μεθοδικότητα.

Εάν θέλετε να λαμβάνετε περισσότερες χρήσιμες πληροφορίες για το πως να βελτιστοποιήσετε την ιστοσελίδα σας μπορείτε να μας ακολουθήσετε στο Facebook και το Google+ .

 

Written by Alexandros Stamoulis

Alexandros Stamoulis

Ο Αλέξανδρος Σταμούλης είναι επαγγελματίας σύμβουλος SEO και Digital Marketing. Σπούδασε Μαθηματικός στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακό στο Digital Marketing στο Πανεπιστήμιο Pompeu Fabra της Ισπανίας.

Be Sociable, Share!
Home SEO Προώθηση Ιστοσελίδων | Σημαντικές τεχνικές για το 2014