Υπηρεσίες SEO, Digital Marketing & Social Media 

Facebook Twitter Gplus Pinterest E-mail RSS
formats

Seo πρώτα, μετά web design

προβλήματα SEO με το Web Design

Seo προβληματα

Ένα συχνό λάθος που γίνεται στην κατασκευή ιστοσελίδων είναι ότι πρωταρχικό μέλημα έιναι η δημιουργία ενός  σχεδιαστικά  όμορφου  site χωρίς να λαμβάνονται υπόψη άλλα στοιχεία όπως η εμφάνιση σε υψηλή θέση στις μηχανές αναζήτησης. Έτσι αρκετό καιρό αργότερα γίνεται αναζήτηση ενός συμβούλου SEO, συνήθως όταν υπάρχουν προβλήματα στην διαδικτυακή προβολή.

Υπάρχουν πολλά παραδείγματα ακριβών και εντυπωσιακών ιστοσελίδων με ωραίο και περίπλοκο design. Κάποια στιγμή ο διαχειριστής αρχίζει να αναρωτιέται γιατί δεν έχει κίνηση από τις μηχανές αναζήτησης και έπειτα μαθαίνει ότι το site του είναι πχ. φτιαγμένο σε Flash. Ένα τέτοιο site σε Flash δεν υπάρχει για τις μηχανές αναζήτησης ( παρά τις μικρές βελτιώσεις τελευταία). Οι μηχανές αναζήτησης δε βλέπουν τα κείμενα και έτσι χωρίς περιεχόμενο αποκλείεται να εμφανιστούν σε αυτές.

Για την αποφυγή επιζήμιων λαθών καθώς και διπλού κόπου για αλλαγές, είναι απαραίτητο η στρατηγική SEO να είναι κομμάτι της κατασκευής μιας ιστοσελίδας από την αρχή. Ο υπεύθυνος για τη στρατηγική SEO θα πρέπει να έχει εξαρχής επικοινωνία με τον web designer και τον developer για την σωστή ρύθμιση του κώδικα, του κειμένου, των μενού, των tags, των URLs, των redirects κτλ.

Η αρχική έρευνα για τις κατάλληλες λέξεις-κλειδιά θα καθορίσει και τις λέξεις που πρέπει να χρησιμοποιηθούν. Ο αρχικός σχεδιασμός θα βοηθήσει ολόκληρη την κατασκευή της ιστοσελίδας καθώς και τον προσδιορισμό του αριθμού των σελίδων για κάθε λέξη-κλειδί. Η στρατηγική SEO καθορίζει επίσης το σχεδιασμό, την ανάπτυξη, τον κώδικα ακόμα και την πλατφόρμα και το είδος της ιστοσελίδας.

Δε θα πρέπει φυσικά να νομίζει κάποιος ότι το SEO δε μπορεί να βοηθήσει ένα ήδη υπάρχον site. Το SEO αποτελεί μια διαρκή διαδικασία βελτιστοποίησης κάθε ιστοσελίδας που θέλει να εμφανίζεται σε υψηλές θέσεις στις μηχανές αναζήτησης. Στη σημερινή εποχή ο υψηλός ανταγωνισμός στο διαδικτυακό μάρκετινγκ καθιστά απαραίτητο το αρχικό στήσιμο μιας ιστοσελίδας να συνδυάζεται αρμονικά με την προβολή της στο διαδίκτυο.

Written by Kostas Tsiamis

Kostas Tsiamis

Ο Κώστας Τσιάμης ασχολείται επαγγελματικά με υπηρεσίες SEO και Digital Marketing. Ασχολείται συστηματικά με την προώθηση επιχειρήσεων στο Διαδίκτυο και την επίτευξη και διατήρηση στόχων σε ένα διαρκώς τεχνολογικά εξελισσόμενο περιβάλλον.
Σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχ. Η/Υ στο ΕΜΠ.

Be Sociable, Share!
Home SEO Seo πρώτα, μετά web design